Kadotips

Ga naar: 0 tot 6 maanden - 6 tot 12 maanden - 1 tot 2 jaar - 2 tot 4 jaar - 4 tot 6 jaar

Baby 0 tot 6 maanden Naar boven

Gebreid konijnVanaf 0 tot 6 maanden maakt een baby kennis met de wereld. Dat doet hij heel bewust met zijn hele lijf en al zijn zintuigen. Eerst zijn de bewegingen ongericht, maar na een paar weken probeert je kind al iets te grijpen. Het geluid dat een speeltje als reactie daarop maakt, stimuleert nog meer beweging. En de lichtinval op een spiegeltje blijkt steeds weer anders te zijn en blijft daarom boeiend om naar te kijken. Zo leert een kind spelenderwijs zich te concentreren. De eerste maanden van zijn leven bestaan voornamelijk uit slapen, eten, kijken, geluidjes maken en luisteren. Een muziekdoosje, al dan niet verstopt in een zachte knuffel, en een mobile boven de wieg zijn daarom een must voor een baby.

Mobile, onbreekbaar spiegeltje om naar te kijken. Stoffen beesten of lappen om te voelen en te bekijken, vooral stofjes met patroon trekken de aandacht. Rammelaartjes met een belletje erin om te ervaren hoe de baby zelf geluid kan maken. Muziekdoosje met een rustig geluidje om voor het slapengaan aan te zetten. Activity center of speelkleed (liefst met verschillende soorten stof) Badspeeltje, kinderwagenslinger, duikelaar/tuimelaar, speelgoed met een belletje of rammeltje erin. (let op nieuw zacht plastic hoort geen weekmakers meer te bevatten, laat je baby liever niet sabbelen op speelgoed dat je voor 16-01-2007 hebt aangeschaft, zie voor meer info vwa.nl.

Als Kraamkado is het natuurlijk ook leuk om functioneel met leuk te combineren en te kiezen voor een luiertaart of origineler een kraamkist van Aagje Kroost.

Een kijkje nemen in deze categorie

Baby 6 tot 12 maanden Naar boven

SchaapVan 6 tot 12 maanden gaat een baby meer van zijn omgeving ontdekken. Zodra hij zittend zijn evenwicht kan bewaren heeft hij twee handen beschikbaar om iets te pakken, te stapelen- of te gooien. Ligt een speeltje te ver? Dan wordt hij uitgedaagd om te kruipen en vervolgens zich op te trekken en te staan. Zijn nieuwsgierigheid in combinatie met goed speelgoed stimuleert zijn ontwikkeling. TIP: Kies speelgoed van goede kwaliteit, want baby's steken alles in hun mond. Let op het CE-merkteken en of het geschikt is voor deze leeftijd!

Bal, duwkar of ander speelgoed dat beweegt. Muziekinstrumentjes (muziek) als een xylofoon of een trommel. Stoffen blokken om te stapelen of een stapeltoren met stoffen ringen. Vanaf 9 maanden is een goed moment om de blokkendoos en stapelblokken of bekers te introduceren. Boekjes met liedjes of eenvoudige plaatjes, ook zgn. voelboekjes zijn interessant. Zing samen met deze handpop eens 'Schaapje, schaapje, heb je witte wol?' Succes verzekerd!

Kijk voor ons hele assortiment handpoppen (dierentuin, boerderij en nog veel meer) in de webwinkel.
Dreumes 1 tot 2 jaar Naar boven

Poppenwagen FramboisineHobbelpaard, schommel om zelf in te bewegen.
Duwstok, loopauto, poppenwagen, autootjes en treinen om te duwen.
Trekdier, bal en voor de uitvinder een hamerbankje en vormenstoof.
Emmer en gieter in bad of in de tuin.
De blokkendoos blijft net als in de babytijd een favoriet en dingen die in elkaar passen, bijvoorbeeld stapelblokken. Knuffels, poppen, kroellapjes om geborgenheid bij te vinden, (dieren)handpoppen om verhalen mee te vertellen.
Je kunt een begin maken met klei en waskrijt.
Veel dreumesen vinden het ook erg leuk om papa en/of mama te helpen. Met een hamer of schroevendraaier achter papa aansjouwen of in een pannetje roeren met een pollepel is erg leuk voor een kleintje.


Peuter 2 tot 4 jaar Naar boven

Vrachtwagen met VormenPeuters houden van sorteren en ze gebruiken hiervoor bijvoorbeeld domino, lotto of een sorteerplankje, maar ook alle dieren uit de boerderij of de autootjes, worden netjes op een rij gezet.
Voor de ontspanning zijn een speelkussen, speelhuisje, poppenkast met handpoppen en knuffels heerlijk. Lekker even op de bank bijkomen van alle ervaringen.

Alle spulletjes uit de poppenhoek en de bouwhoek zijn erg leuk voor zowel peuters als kleuters, nadoen van grote mensen, dat is de favoriete hobby van hen. Aan de kleine peuters geef je houten knoppuzzels, rijgblokjes (kaasblokje van Aagje), mozaiek en vormenstoof, later zijn sommige peuters al heel handig met legpuzzels van 4-12 stukjes. Voor de creatievelingen kun je potloodjes of waskrijtjes, vingerverf en klei. (let wel goed op of die niet giftig zijn, goedkoop is meestal duurkoop)
Voor buiten zijn de driewieler, step, bolderwagen en de kruiwagen, poppenwagen of een grote kiepauto heel geschikt, vooral leuk als er iets in en weer uit kan. Maar ook de klassiekers als de zandbak, de wip, klimrek, schommel en glijbaan horen er ook bij.

Kleuter 4 tot 6 jaar Naar boven

Puzzelkoffer MeidenLekker uitrazen buiten met een balansfiets, skelter, step, rolschaatsen of ander buitenspeelgoed.
Leuk voor de zomer periode is tuingereedschap om het eigen tuintje te bewerken.
Voor de winter zijn grote vloerpuzzels en legpuzzels voor de meer geduldige kleuters heerlijk.
Net als op school in de poppenhoek willen kleuters graag in de rol van grote mensen een winkeltje of marktkraam, een werkbank met bijpassende verkleedkleren.
Treinbaan of een rollerbaan om zelf te bouwen.
Muziekinstrumenten.
Sommige kleuters zijn echte spelletjes freakjes, daarvoor zijn lotto, memory, ganzebord, domino e.d. uitermate geschikt.
Creatief bouwen, bijvoorbeeld met PlayMais (100% natuurlijk).
Klik hier voor het assortiment PlayMais.